Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
ELKÉSZÜLT AZ ÚTFELÚJÍTÁS SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS KINCSESBÁNYA KÖZÖTT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. október 24.

Image A Székesfehérvár és Kincsesbánya közötti út felújítását március végén kezdte a kivitelező és október 15-én megtörtént a műszaki átadás. A teljes felújítás alatt szélesebb lett az út és mintegy 53 ezer négyzetméteren újult meg a burkolat, építettek csapadék csatornát 64 aknával, 13 betonburkolatú buszöböl készült el és az árkokat is mindenhol megújították az új út mentén, illetve több mint két kilométernyi szegélyt is építettek.

Tovább...
 
KALANDPARK ÉPÜL A SÓSTÓN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. október 24.

Image A Sóstó Természetvédelmi Területen mintegy 3,8 hektáron valósul meg az a kalandpark, ahol helyet kap egy rönkvár, egy íjászpálya, egy erdei színpad és egy hosszú akadálypálya is. A sóstói kalandpark várhatóan jövő nyárra készül el, a mellette épülő rönk étteremmel együtt. A befektetővel történt megállapodás alapján havonta két napot a fehérvári iskolák ingyenesen használhatják majd a kalandparkot.

Tovább...
 
KÖZSZEMLÉN A TERVEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 24.
A Településszerkezeti Terv és Székesfehérvár Megyei Jogú Város külterületének, valamint egyes belterületi területrészeinek szabályozási terve és helyi építési szabályzata látható.
Tovább...
 
Tisztújító ülést tartott a Székesfehérvári Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. október 24.

Image Tisztújító ülését tartotta a Székesfehérvári Diáktanács a Városháza Dísztermében. Átalakult a szervezet vezetése, az eddigi hét fős helyett három fős elnökséget - egy elnököt, és két alelnököt - választottak a tagok. Az elnök Rácz Zoltán lett, az alelnöki posztokat Varga-Márfy Milán és Szerémi Bátor Zsombor töltik be. Az ülésen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok köszöntötte a diákokat.

Tovább...
 
Megújul a Szárazréti templom és több közösségi program is megvalósul Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 24.

Image 2014 júniusára megújul a Szárazréti templom és hittan-terem. A felújításra vonatkozó szerződést tegnap délelőtt írta alá Milcsinszky Alajos plébános és a kivitelező cég képviselője, melyen jelen volt Szigli István önkormányzati képviselő is.

Tovább...
 
A víz és az élet nyomában a Marson és a Szaharában Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2013. október 24.

Image Az ELFT Fejér megyei csoportja,a Terkán Lajos Ismeretterjesztő Alapítvány valamint a TIT Fejér Megyei Egyesületének Csillagászati és Űrkutatási Szakosztálya nevében tisztelettel meghívjuk "A víz és az élet nyomában a Marson és a Szaharában" című rendezvényre. A Vörös Bolygón azonosított újabb folyásos kinézetű alakzatok; az első felszíni képek egy hordaléksíkságról; mai folyékony víz (ami nem látható) - ilyen érdekességekről számoltak be az elmúlt évek űrszondás kutatásai.

Tovább...
 
A természet védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 22.

Image Az erdő- és vadvédelemmel kapcsolatos tevékenységet értékelték a Fejér megyei rendőrök az erdőgazdálkodási szakemberekkel.

Tovább...
 
Járvány az enyingi iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2013. október 22.

Image Az Enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói között gyomor-bélrendszeri tünetekkel, hasmenéssel, hányással, lázzal járó megbetegedések fordultak elő, tömeges számban. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, az Élelmiszerlánc- biztonság és Állategészségügyi Igazgatóság és a Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete nagy erőkkel folytatja a járvány kivizsgálását.

Tovább...
 
Ösztöndíj tehetséges fiataloknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2013. október 22.

Image Idén is meghirdette ösztöndíj pályázatát a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. A tehetséggondozás, az ifjúságnevelés és a kulturális tevékenységek támogatása a kuratórium célja. 18-25 év közötti fehérvári fiatalok jelentkezését várják, akik tudományos kutatásaikhoz, művészeti munkájukhoz és egyéni sporttevékenységükhöz szeretnének pénzbeli segítséget igényelni. November 15-éig nyújthatják be pályázataikat az ifjú tehetségek.

Tovább...
 
Ünnepi megemlékezés október 23-a alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 22.

Image A korábbi évek hagyományait őrizve, idén is közös megemlékezést tart Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és Fejér Megye Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. A 3 napot felölelő ünnepségsorozat keretein belül, a város több pontján kerül sor koszorú elhelyezésre és tiszteletadásra.

Tovább...
 
Műemléki felújítások és ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok Nyomtatás E-mail
Írta: Czifra Boglárka   
2013. október 21.

Image A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. számos, a Magyar Állam tulajdonában lévő Fejér megyei műemlék rekonstrukcióját hajtja végre. A társaság tevékenységének köszönhetően megújul egyebek mellett a soponyai Zichy-kastély, valamint a Csókakői-vár és a Fehérvárcsurgói Károlyi kastély kertje is. Az MNV Zrt. erősíteni kívánja továbbá az ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok számát a megyében, ezért a társaság kollégái a vagyonkezelésről és a tulajdonba adás eljárásrendjéről tájékoztatták az önkormányzati képviselőket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15357 - 15367 / 20416